Kleur bekennen in de salon!

 

Binnen de beauty branche is een ieder bijna dagelijks bezig met KLEUR!

De kapper, nagel stylist, visagist, schoonheidsspecialist, stylist en pedicure maken tijdens de uitoefening van hun vak hun klanten mooier met kleur.

Ook zijn er vele studies gedaan over het effect van kleur op ons humeur.

En gek genoeg weten we denk ik allemaal wel de basis principes van kleur. We starten als klein kind al met kleuren herkennen, benoemen, mee spelen d.m.v. kleurboeken, tekenen en schilderen. Kleuren mengen, nieuwe kleurtje maken met waterverf en noem maar op.

De hele wereld om ons heen bestaat uit kleur!

 

Kleur in jouw bedrijf.

Weet je dat er uitgebreide studies zijn over het effect van kleur op het koopgedrag van je klant. Welke kleur je het beste in je bedrijf kan toepassen voor een bepaalde doelgroep of specifieke promotie. Of welke kleuren je het beste kan gebruiken voor het interieur van je salon.

Waarom bepaalde merken juist die kleuren in hun logo hebben, waarom bijvoorbeeld Albert Heijn zoveel blauw, oranje en groen in de winkels heeft. Coca Cola het welbekende etiket heeft en McDonalds de gele M en ga zo maar door. Ik kan je zeggen daar is uitgebreid over nagedacht.

Meer hier over weten? kijk eens naar dit uitgebreide blog> Hoe verleid je de consument met kleur!

 

Het MAN/VROUW verschil!

MANNEN: houden van BLAUW, GROEN, ZWART. Haten BRUIN, ORANJE, PAARS. VROUWEN: houden van BLAUW, PAARS, GROEN. Haten ORANJE, BRUIN, GRIJS.

 

KLEUR speelt met ons HUMEUR!

·         Rood> Doel georiënteerd en vastberaden. Warmte en sterke emoties, boosheid en passie. Geeft een verhoging van de hartslag en de bloeddruk. Trekt de aandacht, denk aan rode lippenstift of rode schoenen met hoge hakken!

·         Blauw> Analytisch, behoudend, voorzichtig. Ontspant, verlaagt je bloeddruk. Heeft van nature een ontspannende werking, bv de gedachte aan een blauwe zee. Ook straalt blauw betrouwbaarheid en kracht uit. Goede kleur dus voor een officieel gesprek.

·         Groen> Zorgzaam, helpend. De kleur groen is relaxed en verfrissend, staat dicht bij de natuur. Bijna iedereen kan deze kleur dragen. Groen kun je ook gebruiken voor alle kamers in het huis; de kleur is heel rustgevend en vermindert stress.

·         Geel> Extravert maar op gecontroleerde wijze, overtuigend. Geel zorgt voor een open en frisse uitstraling. De zonnekleur zorg voor een gelukkige stemming. Hou je van opvallen, draag geel. Ook in je huis is geel een kleur die je oppept.

·         Paars> Troostend, houd van waardigheid. Paars – vooral de donkere variant – staat voor rijkdom, luxe en dramatiek. Meer zelfvertrouwen nodig, draag dan paars. Donkerpaars in je huis heeft hetzelfde effect. Lila of lavendel hebben in huis hetzelfde effect als blauw, maar zijn minder koel.

·         Oranje> Vrolijk, energiek. Oranje is een kleur van actie en ondernemen, dus erg goed om te dragen in bijvoorbeeld de sportschool. Als je in huis een muur oranje verft roept het enthousiasme en opwinding op.

·         Roze. De ultieme meisjeskleur roze staat natuurlijk voor liefde, schoonheid en romantiek. Het effect dat de kleur roze op onze stemming heeft is dan ook vooral positief. We worden energiek, onze bloeddruk gaat omlaag en we worden er zelfverzekerd van. Let wel op met deze kleur dragen tijdens serieuze en belangrijke gesprekken, want je kunt nogal naïef overkomen.

 

Heel veel KLEUR weetjes vind je via onderstaande link>

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/…

 

Een compleet uit je KLEURENDAK gaan website!

http://www.interieurdesigner.nl/int…

 

Misschien is het blog Bedrijfskleding ook interessant voor je?

 

Tot de volgende keer en laat me even weten of je het leuk vond!

Heb jij een idee voor een artikel?

Geef je mening en aanvullende informatie onder dit blog.

 

Nog meer handige tips op het gebied van product verkoop ontvangen?
Schrijf je in voor de training Verkopen kan iedereen!

 

Bedankt en tot de volgende blog, Janneke Brouwer, BSTrainingen.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0